• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Hvad er en skovhave?

En skovhave er designet til at være et selvforsynende system. Skovhaver er nitrogenfikserende og øger jordkvaliteten ved at omdanne Co2 til næringsstoffer for mikroorganismerne der lever i jorden. Skovhavernes system er selvregulerende og kan med lidt til ingen opsyn producere et bredt sortiment af frugt, nødder og grøntsager, og beriger samtidigt biodiversiteten i lokalområdet. 

skovhave.jpg
side 3 - skovhave.jpg

Interesseret i 

at få din egen skovhave?

Vi tilbyder et gratis og uforpligtende besøg hvor vi kommer ud og tager mål og jordprøver af din have eller den grund, hvor du ønsker at etablere din egen
personlige skovhave. 

Skovhavens 8 lag

En skovhave har 8 lag, der alle er med til at øge biodiversiteten og styrke symbiosen der finder sted i en skovhave.

White Feather
 
pngwave (3).png

Vi bruger permakulturens principper 

Når vi ser på et "system i drift", er der oftest to ting der er uønsket. Det ene er mængden af arbejde der er forbundet med at få systemet til at køre rundt, og det andet er den forurening som systemet udskiller under sin process. Jo mere arbejde man skal lægge i at få systemet til at køre rundt, jo mere forurening genereres der gennem processen. Forureningen er altså et biprodukt af arbejde, og nødvendigheden for arbejde, er et resultat af ikke at forsyne enhver komponent i systemet med det, det skal bruge for at være selvforsynende.

Og et perfekt eksempel på et sådant selvforsynende system ku' være en skov! En skov gror nemlig rigeligt fint uden opsyn, netop fordi alle komponenterne i skovens system er udstyret med det de skal bruge for at være selvforsynende. For at udnytte dette selvforsynende system til vores fordel, bygger vores skovhaver derfor på noget man kalder for Permakultur. I permakultur forsøger man nemlig ikke at bøje naturens system til ens vilje, men i stedet at inkorporere sine intentioner ind i det. En intention som i vores tilfælde er produktionen af føde. Med en skovhave fra Danskovhaver får du altså ikke kun en have der er mere selvforsynende, men også en have der er designet til at være mere i takt med naturen omkring dig.

 

Tryk på knappen forneden for at læse mere om fordelen ved at eje en skovhave. Skulle du have yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os her.