Search

Sådan rister du kastanjer

En bakke med friskristede kastanjer er en vidunderlig vinter snack, men du kan også servere dem med ristet kød, folde dem i din fyldblanding eller hugge dem op som krymmel topping til din dessert.

De giver dybde til både søde og salte retter. For at få maksimal smag ud af dine kastanjer, skal du kigge efter de største kastanjer, du kan finde, og vælge dem, der er skinnende og føles tunge for deres størrelse. De er som regel bedst tilgængelige fra slutningen af ​​september til januar.

1. Skær skallen forsigtigt

Forvarm din ovnen til 200C / 180C blæser. Læg kastanjerne på deres flade sider, og skær en lang spalte på tværs af toppen med en skarp kniv. Sørg for at skære forsigtigt gennem den ydre skal, så du ikke rammer nødden indeni.

2. Steg i 30 minutter, indtil de er ristede

Anbring dem i et fad der er stor nok til at have et lag kastanjer uden at stable dem.

Steg i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil skallen er delt op som på billedet.

De bliver meget varme, så lad dem køle af i fadet før du går videre til step tre.

3. Køl, skræl og server

Når de er kølet nok ned til at håndtere, men stadig varme nok til at arbejde med, skal du skrælle den ydre skal og derefter fjerne den indre brune membran. Server straks eller hug dem ud så de er klar til at blive føjet til din opskrift.

For en glattere kogt kastanje

Ovnristende kastanjer er den bedste måde at få den fulde smag ud (hvis du vil spise dem med det samme eller hugge dem til fyldblandinger). Kogning af dem giver dog en mere glat struktur som er velegnet i supper eller puréer. For at gøre dette skal du forberede dem på samme måde som trin 1 og derefter koge i 30 minutter i stedet for at stege. Skræl, hug eller purér derefter efter behov.


Velbekomme! :)5 views0 comments

Recent Posts

See All