Search

Vores nye design koncept: Skoleskoven

Flere og flere skoler får øjnene op for skovhaver og deres mange fordele og muligheder. For ud over skovhavens afgrøder, ville skolerne også kunne bruge skovhavens økosystem, mangfoldighed af planter og naturlige symbioser, som supplement til det naturfaglige undervisningsmateriale.

Samtidigt ville skovhaven kunne give skolen et ekstra frirum for undervisning der foregår udendørs og i et fagligt-relevante miljø.
Håbet er samtidigt at eleverne vil tage stedet til sig, og bruge skovhaven som et sted hvor de har plads til at lave lektier, koble fra og være sammen i et mere roligt og afslappende miljø.

Vi må som skovhave-anlæggere altså være opmærksomme på at vi, i vores designproces, følger disse designmæssige kriterier, så skovhaven kan blive en succes ikke kun for skolen, men også for dens elever. Som resultat er vi endt med et design der er så anderledes fra vores konventionelle designs, at vi har valgt at navngive denne designtype som en "skoleskov".


I en skoleskov er der store åbne stier der tillader større fodtrafik, hvor der langs siderne er flere muligheder for at opholde sig. Øer af frodig og divers vegetation, er pletvist fordelt og let tilgængelige imellem de krydsende stier. Der vil være forskellige "stationer" hvor der vil være bordbænke, urtespiraler og opholdssteder hvor eleverne kan være. I enden af skoven vil der være et stort åbent område hvor der er plads og evt. faciliteter til at undervise et større hold elever.

Vi er super spændte på at komme i gang med vores første skoleskove, og håber at de, i fremtiden, vil kunne bruges som eksempler på hvordan skolerne kan inkorporere naturen i deres undervisning.91 views0 comments

Recent Posts

See All